Geen kampioenschap KVL C1

Titels kun je winnen, maar ook verliezen. KVL C1 speelde afgelopen week 2 wedstrijden en leek met de prima 18-0 overwinning op Westergo C1 helemaal klaar voor de alles beslissende wedstrijd tegen medekoploper Udiros C1. In een meer boeiende dan fraaie wedstrijd leek er tot 10 minuten voor het einde met een 5-5 stand nog niks aan de hand, maar toen bleek Udiros C1 toch over meer inhoud en sterkere zenuwen te beschikken. De 5-7 nederlaag was een zuur einde aan een verder prima eerste seizoenshelft. De drie andere jeugdteams hadden die titel al wel binnen en speelden om de sportieve eer. KVL A1 en D1 werkten nog even goed aan hun doelsaldo. A1 liep, net als in de uitwedstrijd, over LDODK A3 heen (30-1) en D1 won met 22-2 van Noordenveld D1. D2 had het iets lastiger, maar de 6-3 winst op Olympia (T) D1 was een solide partij.

Op zondag speelde KVL 2, na de midweekse winst op ZKC’19 4 (12-15), tegen het Nijeveense Dos’46 4. De gasten waren duidelijk te sterk getuige de 6-20 uitslag. Voor KVL 1 was het zaak om de laatste wedstrijd voor de zaal winnend af te sluiten om nog in de buurt van de bovenste plekken te blijven. Het liep echter uit op een teleurstellende wedstrijd. De vele kansen konden niet worden omgezet in goals, waardoor tegenstander WWSV 1 met 10 gemaakte doelpunten er toch met de winst mee vandoor kon gaan.