Jeugdbestuur

Dorotheé Kamperman
Femmie Sinnema

Wil uw kind lid worden?

Gelukkig maken de kinderen van de basisscholen de laatste tijd weer kennis met sport via de gymles. Steeds meer vakleerkrachten worden ingezet. Zo heeft en gaat uw kind kennis maken met korfbal.

De ervaringen die wij reeds hebben leert ons dat zij deze sport heel leuk vinden mede door het gemengde karakter. Zowel uw zoon als uw dochter kan er aan meedoen.

De kinderen kunnen al op hun vierde jaar lid worden. Hiervoor heeft het K.N.K.V. (korfbalbond) een “kangoeroeclub” in het leven geroepen. De kinderen wordt spelenderwijs aangeleerd hoe je een bal moet gooien en vangen. Dit is heel belangrijk voor de motoriek van uw kind. Het leren om een doelpunt te maken hoort hier natuurlijk ook bij, maar is eerst niet het belangrijkste. Wel belangrijk is dat zij leren om samen een sport te bedrijven en hier veel plezier aan te beleven.

Vanaf zes jaar mogen ze al kleine wedstrijdjes spelen. Dit wordt gedaan met vier kinderen (2 jongens en 2 meisjes) tegen een ploegje van vier kinderen van een andere vereniging. Er wordt in één vak gespeeld. Er moet worden geprobeerd op elkaars korven een doelpunt te maken.

Als je 9 jaar bent ga je met acht spelers spelen (4 jongen en 4 meisjes) en in twee vakken. Eén vak is het aanvalsvak, hier wordt dus alleen maar geprobeerd een doelpunt te maken, en het andere vak wordt alleen verdedigd (te verhinderen dat de tegenpartij een doelpunt in je korf te maken). Voor de spelregels ga naar clubinformatie.

Training

Om het korfballen goed te leren moet er getraind worden. De kinderen tot en met 8 jaar trainen 1 keer in de week. Vanaf 9 jaar 2 keer.

Wedstrijden

Op zaterdag spelen wij onze competitiewedstrijden. De veldcompetitie wordt zowel in het najaar als in het voorjaar gespeeld (6 wedstrijdjes per competitie). In de zaal spelen we ongeveer 14 wedstrijden in de periode van november t/m maart.

Tenue

De korfbalvereniging heeft een eigen kledinglijn. Met de maandelijkse contributie betaald u hier een bijdrage voor. Uw kind krijgt hiervoor een shirt, broek of rokje, sokken en een trainingspak.

Schoenen dient u zelf aan te schaffen. Wij beschikken over een kunstgrasveld, wat betekend dat er schoenen met kleine nopjes aangeschaft dient te worden. Voor in de sporthal kunnen gewone zaalsportschoenen.

Aktiviteiten

De jeugdcommissie organiseert regelmatig activiteiten voor de kinderen: bingo, bowling, carnaval, disco, een Sinterklaasmiddag en als klap op de vuurpijl als laatste activiteit ons geweldige kamp.

Bijdrage om te kunnen sporten

Samen met Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en de sociale wijkteams ondersteunt de gemeente Leeuwarden kinderen zodat zij kunnen meedoen op school, aan sport/cultuur en in de thuissituatie. Ouders en kinderen worden hier nadrukkelijk bij betrokken. Kinderen krijgen een bijdrage uit het kindpakket wanneer ze leven in een huishouden met een besteedbaar inkomen van minder dan 120% van het voor het huishouden geldende sociale minimum.

Voor sport kan de aanvraag worden ingediend bij het Jeugdsportfonds Friesland door een erkende intermediair, zoals een leerkracht, huisarts, jeugdhulpverlener of buurtsportcoach.

Kijk voor meer informatie op: http://friesland.jeugdsportfonds.nl/

Of voor het indienen van een aanvraag op: www.allekinderendoenmee.nl