KVL A1 en D1 halen uit

Tijdens de tweede speelronde haalden KVL A1 en D1 fors uit, speelde C1 een topper tegen veldkampioen Udiros C1 en moesten de beide seniorenteams een nederlaag slikken.

Voor het tweede achtereenvolgende weekend speelden KVL D1 en D2 tegen elkaar. Vorige week werd er ruim gewonnen door D1 en ook nu waren de jonkies van D2 niet opgewassen tegen de grotere spelers van D1 (22-5). Toch speelde D2 naar vermogen en viel met name Rudmer Renzema in positieve zin op. Hij scoorde alle vijf doelpunten voor D2 en was zo nu en dan een ware plaag voor D1. Nadat KVL C1 op het veld het kampioenschap tijdens de laatste wedstrijd aan Udiros C1 moest laten, nam het team van coach Mark Bekkema revanche. In een meer spannende dan fraaie wedstrijd kwam KVL goed uit de startblokken, maar stond het halverwege de tweede helft toch 3-3. Nadat Jildou Noppert en Tygo Knipper (beide D1) in het veld waren gekomen kantelde de wedstrijd vlot in Leeuwarder voordeel en kon de verdiende 5-4 overwinning worden gevierd. KVL A1 speelde haar eerste zaalwedstrijd en deed dat gelijk met een prima uitslag. Opponent DTS A1 had weinig tot niks in te brengen, zodat er na het laatste fluitsignaal een fraaie 22-3 stand op het scorebord stond.

Op zondag was er in de Camminghahal de ontmoeting tussen de selecties van KVL en Vitesse uit Beilen. De wedstrijd tussen de beide reserveteams was een leuke pot korfbal. Beide teams deden niks voor elkaar onder. Vitesse had echter de beste eindsprint en won met 14-16. KVL 1 speelde een sterke eerste helft, al had het na 2-6 wel de nodige wissels nodig om zich terug te knokken tot 7-7 halverwege. Na de thee schoot Vitesse 1 uit de startblokken en ging het licht snel uit bij het team van Fred Brandsen. Veel passfouten en schotloosheid waren er mede oorzaak van dat de teller van de blauw-gelen op 11 bleef staan, terwijl Vitesse op 21 uitkwam.