Column: Nostalgie – toekomst

Door: Jimme los/vaste medewerkster

Na toch wel un roerige periode binnen onse club magge we donderdag 11 april stemme of we accoord gaan met de leden welke zich beschikbaar stelt hewwe voor un bestuursfunctie. Leden die al maanden bezig binne zich in te leven in ut hele korfbalgebeuren. Ik hef veul respect voor disse leden want so makkeluk is dat allegaar niet. Late we dan oek nou afspreke dat we allemaal komme om te stemmen so dat ut nieuwe bestuur kan bouwe aan un toekomst welke we eigenluks weer un bitsje vergelieke mutte met ut jaar 2000. We hadden in die tied un bloeiende club met veul leden. We hadden de tied oek met want we hadden un hele beste selectie voortvloeiende uut de junioren welke kampioen van Friesland wurden waren. Theo Wouda werd aantrokken as trainer en der kwamen twee hele goeie speulers/sters van bûten. We speulden voor ut eerste van ons leven Landelijke Overgangsklasse. As teugenstanders kwamen we grote namen teugen…wat te seggen van Ons Eibernest uut Den Haag – Sco – Bep Purmerend – Zwart Wit Delden – Rohda Amsterdam. Onse eerste wedstried was teugen Ons Eibernest . We vertrokken ‘smorgens om 10.15 naar Den Haag. We moesten pas om 14.30 speule maar we waren allegaar wel wat senuwachtig en we moesten niet te laat komme. In un geweldige wedstried gingen we zeer geflateert de boot in 20-11. We speulden un geweldige competitie en wisten ons te handhaven. Na un paar jaar degradeerden we mede omdat we langdurige blessures hadden en geen directe opvolgers. Jammer……Maar toch was ut un mooie tied. En die tied mutte we weer oppakke. Met un goed bestuur, technische commissie, trainer, begeleiding. En….speulers/ster. Ik sien ut wel weer sitten. We mutte so wie so ût die 4 klas. Met de jonge ploeg die we nou hewwe mut dat lukke. Ik hoop dat we langzaam weer omhoog klimme, kan niet meteen maar ut sû wel heel mooi wese dat we over un paar jaar ons weer mete kenne met un 1e klas niveau. Ik hef er alle vertrouwen in maar dit krije je niet voor niks. Der mut wat gebeure….Ik hoop dat ut lukt en ik hef der oek vertrouwen in met dit bestuur. Ik mocht toen des tieds met als bestuurslid naar alle uutwedstrieden en ik hef der altieden van genoten. De selectie is natuurluk best belangriek bij un club maar we hewwe meer leden. Van de E tjes tot de G’s…..allemaal heel belangriek die oek de aandacht hewwe mutte die ze verdiene. Genoeg werk an de winkel. En niet alleen voor ut bestuur. Op alle fronten hewwe we leden nodig die met helpe wille. Over de invulling van disse taken gaan ik mij niet met bemoeien, daar hewwe we vanaf 11 april un bestuur voor. Ik wens jullie heel veul wiesheid en sterkte toe. Ik hef er alle vertrouwen in. Dat had ik in ut jaar 2000 en toen ging ut oek heel goed dus waarom nou niet.