Een ietwat geflatteerde eindstand Roreko 1- KvL 1 (20-9)

Door Arjen v/d Kooi

Op zondag 8 september stond voor KVL 1 de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. Vorig seizoen werd het kampioenschap binnengehaald, waardoor het eerste dit jaar in de derde klasse uitkomt. De eerste tegenstander was een bekende; er moest afgereisd worden naar De Wijk voor een wedstrijd tegen Roreko. Dit team kennen we nog van vorig zaalseizoen. We wisten dus
wat ons te wachten stond, namelijk lange heren en goede aanvallende dames.
KVL begon niet goed aan de wedstrijd. Er werden te weinig goede kansen gecreëerd en de kansen die er wel waren, werden niet afgemaakt. Roreko scoorde wel. Dit gebeurde, zoals verwacht, voornamelijk over de dames. Dit leidde tot een vlotte 4-0 tussenstand. Halverwege de eerste helft kreeg KVL iets meer grip op de wedstrijd en begon het mee te scoren met Roreko. Hierdoor konRoreko niet uitlopen, wat resulteerde in een 11-7 ruststand.
In de rust werd duidelijk gemaakt dat het nog alle kanten op kon. Als we zelf bleven scoren en scherper gingen verdedigen, dan lagen er nog kansen voor ons. Helaas was dit niet terug te zien in de tweede helft. Er werden soms wel goede aanvallen opgezet, maar die werden niet afgerond. KVL scoorde in de hele tweede helft maar twee keer. Uiteindelijk stond er een, ietwat geflatteerde, 20-9 eindstand op het bord.
Volgende week zondag heeft het eerste kans op revanche. Er staat staat dan een thuiswedstrijd tegen Olympia op het programma.

Spannende wedstrijd KvL 2

KvL 1 had een dip