• Door Erwin Bekkema

  Een nieuw seizoen, een nieuw team. Zo mag je de start van Leeuwarden 2 wel noemen. De voorbereiding was erg goed te noemen maar goed, in zo’n periode wisselt de samenstelling nogal eens gezien de hoofdtrainer selecteert. Wie komt er in KvL 1 en wie in KvL 2? Toch zag men in met name de oefenwedstrijden verrassend goede combinaties in het veld waarbij het beoogde spel ook nog eens bij vlagen zeer goed uit de spreekwoordelijke verf kwam. Dit bracht veel zelfvertrouwen, wat ook wel nodig was want de seizoensopening was tegen k.v. Heerenveen.
  Een geducht tegenstander die al veel langer op dit niveau acteert. Vorig seizoen waren het zware wedstrijden tegen deze ploeg. Leeuwarden degradeerde ook nog eens maar door een terugtrekking elders mocht KvL “blijven”! Over het te stellen doel hoefden we daarom niet lang na te denken: Handhaven!
  Leeuwarden trok opportunistisch en vel van leer. Met name de heren moesten verdedigend aan de bak. Drie lange aanvallen van Heerenveen leverde geen score op. Een zeer korte van Leeuwarden wel. 0-1. Enkele minuten later werd de 0-2 genoteerd. Het viertal dat vervolgens in de aanval kwam kon elkaar nog net wat makkelijker vinden als de eerste vier. Zo kon het ook dat de 0-4 al heel snel worden aangetekend. Hierna bleef de score wat langer uit. Het heren kwartet van Heerenveen kon veel herhalen qua schot. Knap(!) want ze werden ook
  uitstekend door de blauw-gelen verdedigd. Een foutje in het uitverdedigen van Heerenveen werd direct afgestraft door KvL, gevolgd door de 0-6. Pas toen deed Heerenveen iets terug. 1-6. Deze werd vakkundig gepareerd door KvL (1-7).
  Bij rust stond er een comfortabele voorsprong van 3-9 voor Leeuwarden op het bord. In de pauze werden er terechte complimenten gegeven door onze topper Jacob Bekkema. Echter hamerde hij er wel op NIET TE VERSLAPPEN! Laat ze niet terugkomen.
  Dit lukt door direct te scoren na het fluitsignaal. Toen was de ban eigenlijk wel gebroken. Bij de stand van 3-11 maakte Heerenveen er nog wel 5-11 van maar Leeuwarden liep gestaag steeds verder uit. Het leuke, vlotte combinatiespel van Leeuwarden leverde echt mooie doelpunten op. Wat uiteindelijk resulteerde en een klinkende 7-21 overwinning!