• Door Arjan

    Op zaterdag 11 november mocht KVL afreizen naar Holwerd voor de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen. Tegenstander was DTL. DTL is een bekende tegenstander, waar vorig zaalseizoen ook tegen werd gespeeld. Leeuwarden wist dus enigszins wat ze konden verwachten van deze tegenstander.

    Nadat de spelers waren voorgesteld aan het publiek, floot de prima leidende scheidsrechter De Boer voor het begin van de wedstrijd. Leeuwarden wist al snel de 0-1 te maken, maar had vervolgens moeite om goed in de wedstrijd te komen. Dit leidde een aantal keer tot onnodig balverlies. DTL profiteerde hiervan en kon uitlopen naar 3-1. Vanaf dat moment kwam Leeuwarden beter in de wedstrijd en begon het mee te scoren met DTL. Het verschil bleef het grootste gedeelte van de eerste helft 2 à 3 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste drie minuten van de eerste helft wist Leeuwarden 4 keer achter elkaar te scoren, waardoor ze voor het eerst sinds de 0-1 op voorsprong kwamen (9-10). DTL wist vlak voor het rustsignaal nog een keer te scoren, waardoor de ploegen gingen rusten met een stand van 10-10.

    In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als de eerste helft. De rollen qua scoreverloop waren echter omgekeerd. DTL wist het eerste doelpunt na rust te maken (11-10), maar Leeuwarden kon vervolgens uitlopen naar 11-13. De voorsprong werd de hele tweede helft niet meer weggeven. Op een stand van 16-17 wist Leeuwarden nog tweemaal de korf te vinden, waarmee de winst definitief veilig gesteld werd. Een goed begin van deze zaalcompetitie! Nogmaals dank aan het aanwezige publiek voor de support.

    Komende zaterdag staat voor Leeuwarden een thuiswedstrijd op het programma tegen WWC. Aanvang van deze wedstrijd is 18:40 uur. Graag tot dan!