Grote G-toernooi wederom geslaagd!

Door: Anna Duijff

Foto’s: Jan Bekkema

Wat hebben we weer een geweldig toernooi gehad. Allereerst werden we, onder de vrolijke noten van het muziekkorps van Geert Room, voorgesteld aan het publiek. Daarna een welkomstwoordje van onze nieuwe voorzitter Angela, een heel positief verhaal van onze voorzitter district Noord G-korfbal Anneke Zijlstra en als laatste de wethouder van Leeuwarden mevrouw Tjeerdema welke het toernooi officieel opende door drie keer te proberen door de korf te schieten wat helaas niet lukte. Maar toch fijn dat ze er was en zich zeer interesseerde voor onze vereniging.

En wat hebben we weer geweldige wedstrijden gespeeld. Neem alleen even de wedstrijd Leeuwarden 1 – Emmeloord. De spanning droop er af, dan Leeuwarden weer voor, dan Emmeloord weer. De 5-5 eindstand was een hele beste. Verder waren er ook natuurlijk hele mooie wedstrijden met veel spanning, maar vooral veel plezier en sportiviteit. De traditionele patat ontbrak natuurlijk niet, evenzo het cadeau in de vorm van doucheschuim en zo keerde omstreeks twee uur iedereen weer voldaan huiswaarts.

“Volgende jaar weer?” vraagt men dan meteen. Natuurlijk zeggen wij dan ja… maar zo natuurlijk is het allemaal niet. We hebben heel veel mensen nodig om zo’n toernooi te organiseren. Het is ons ieder jaar nog gelukt dus gaan we er weer voor. Drie momenten van dit toernooi wil ik, zonder al die anderen tekort te doen, even aanhalen n.l. onze twee heren, dikke zeventigers, welke al jaren de patat verzorgen. Deze keer waren het 120 bakjes patat….en twee dames, jonge blommen, achttien in die richting, die spontaan aanboden te helpen met fluiten en ons mededeelden dat ze volgend jaar weer willen helpen en…..de aandacht van het nieuwe bestuur. Drie momenten met een zeer positieve inslag n.l. de samenwerking. Vooral de samenwerking tussen oud/jong/bestuur spreekt ons erg aan en deze samenwerking heb je niet alleen nodig bij het organiseren van een groot G-toernooi… dat heb je binnen de hele vereniging nodig. Ik dwaal een beetje af. We hebben weer een geweldig toernooi gehad en Jan Bekkema heeft weer vele mooie foto’s gemaakt. Nogmaals iedereen hartelijk dank en…..tot volgende jaar!