Herstart veldcompetitie met wisselend succes

Vijf wedstrijden, 3 maal winst, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Dat is de balans van de eerste (vervroegde) speelronde van het tweede deel van de veldcompetitie. Vervroegd i.v.m. het IKF U19 Open Europees Korfbalkampioenschap wat komend weekend plaatsvindt. We beginnen het overzicht met een nieuw team: KVL E1 maakte haar debuut in competitieverband. Ze verloren ruim met 0-15 van Mid-Fryslân E4. Belangrijk voor onze youngsters is het krijgen van ervaring van het spelen van wedstrijden en natuurlijk plezier! KVL D1 en D2 gaan verder door als 1 team en maakte zodoende ook haar debuut, maar dan in de achttallencompetitie. En dat ging fantastisch! Veenwouden D1 werd op een 13-3 nederlaag getrakteerd. KVL C1 opende vlot de score tegen De Wâlden C2 en kwam voor de rest niet in de problemen. Met 2-9 werd een regelmatige overwinning geboekt. De stadsderby tussen KVL A1 en Pallas’08 A1 was een prooi voor de “onzen”. In een goede wedstrijd stond er na het laatste fluitsignaal 16-13 op het scorebord.

Ons vlaggenschip reisde af naar Amsterdam om daar tegen de studenten van SKV Amsterdam aan te treden. Na een vlekkeloze start van KVL zocht men, via 2-10, met een 5-12 ruststand de kleedkamer op. KVL kwam echter slecht uit die kleedkamer, terwijl de thuisploeg de korf steeds beter wist te vinden. Vlak voor tijd kwam SKV Amsterdam zelfs tot tweemaal toe voor, maar kon KVL een blamage voorkomen door vlak voor het laatste fluitsignaal nog de gelijkmakende 16-16 door de korf te gooien.