• Door de gedwongen verhuizing naar het sportpark Kalverdijkje werd er een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van de KV Leeuwarden toegevoegd. De Gemeente Leeuwarden stelde ons een accommodatie ter beschikking waar twee complete korfbalvelden neergelegd kon worden plus een kleedgelegenheid en een casco clubhuis,die door eigen leden werd afgebouwd. In 1983 werd het
    nieuwe complex feestelijk geopend door de wethouder Gijs de Vries. Tijdens de aanleg van onze nieuwe accommodatie was de Gemeente ook bezig een nieuwe wijk, naast ons veld, aan te leggen, namelijk “Camminghaburen”. Dit gaf ons vele mogelijkheden om leden te gaan werven.
    Door het nijpende zaaltekort in Leeuwarden, mede doordat ook voetbal als zaalsport tot grote bloei kwam, vatte het bestuur het plan op om zelf een sporthal te gaan bouwen. Er werd een commissie gevormd die met dit plan verder ging. De Gemeente hield in eerste instantie, vanwege financiele problemen, de boot af. Gelukkig werd er een oplossing gevonden en op 29 oktober 1988 kon de
    Camminghahal feestelijk worden geopend. Tijdens deze openingsreceptie werd Berry van der Kaa door Jaap Otten, voorzitter van het KNKV afd Noord, geroemd als een man met een respectable oeuvre, niet alleen voor de club, maar ook door zijn bondswerk en onderscheiden met het ere-teken.
    In het jaar 1990 werd er door de bond besloten om van drie vakken korfbal naar twee vakken korfbal over te gaan. Dit betekende dat er meer teams ontstonden. Sportief gezien gingen de prestaties steeds meer omhoog, goede, betaalde, trainers werden  angetrokken, wat tot resultaat had dat opnieuw in 1993 het 1e klasser schap werd behaald. Het hoge niveau wat er toen gespeeld werd, trok ook goede spelers van buiten de vereniging aan, waardoor er enkele jaren dit niveau gehandhaafd kon blijven.
    Opnieuw kwamen er besprekingen tussen onze zustervereniging “LKC Friso” en onze vereniging om tot een fusie te komen. Op 6 november 1995 werd er door beide verenigingen een ledenvergadering belegd. De leden van beide verenigingen wezen de fusie af. Later is LKC Friso samengegaan met de Christelijk Korfbalvereniging Rapiditas, die toen haar domicilie op het sportpark “De Magere Weide” had.
    Inmiddels hadden we een uitstekend junioren team die op 11 maart 1998 kampioen van Friesland werd. Er mocht worden deelgenomen aan het kampioenschap van Nederland in Leidschendam. Kampioen werden we niet, maar het was een geweldige ervaring. Dit juniorenteam ging daarna over naar het 1ste team. In het jaar 2000, werd het kampioenschap van de 1ste klasse behaald, en gingen ze over tot, voor het eerst in de geschiedenis van de KV Leeuwarden, de overgangsklasse.
    Bij ons 75- jarig bestaan (2000) is er een boekje over 75 jaar Korfbalvereniging Leeuwarden geschreven. Hierin staat een voorspelling van Hetty Janssen, onze toenmalige voorzitter, hoe onze vereniging er in het jaar 2025 (het 100- jarig bestaan), eruit zou zien. Zij voorspelde dat er dan topkorfbal bij de KVL gespeeld zou worden. Zoals het er nu op lijkt is het tegendeel helaas waar.
    Mede doordat er enkele spelers hun korfbalactiviteiten bij hogere geklasseerde verenigingen gingen beproeven, viel de KV Leeuwarden naar enkele jaren weer terug. Momenteel speelt ons 1ste team op het veld, derde klasse, in de zaal vierde klasse. Ook de invidualisering van sporten is ons niet voorbij gegaan. We zitten echter niet bij de pakken neer. Momenteel is er een gezonde flow in de vereniging en wordt er door iedereen hard gewerkt om de vereniging weer naar een hoger niveau te brengen. We zijn met elkaar trots op het feit dat we de 95 jaar hebben gehaald, en ook nog beschikken over een prachtige accommodatie. Op naar de 100 jaar!

Op 21 maart willen wij eerst het 95- jarig bestaan met onze leden vieren. In de hal van de kantine is een fotowand gecreeerd, met vele herinneringen. We hopen van harte dat zoveel mogelijk leden en ouders van leden, op deze avond komen, Iedereen is welkom.

NB. Door de maatregelen tegen het coronavirus is de feestavond op 21 maart a.s. afgelast. We gaan uiteraard op zoek naar een nieuwe datum om het 95-jarig bestaan met onze leden te vieren.