• Van 2 april tot en met 30 april komt KV Leeuwarden in actie voor de Voedselbank. Help mee!

 • Ook KV Leeuwarden sluit zich dit jaar aan bij de voedselbankactie vanuit de sportwereld. Samen ondersteunen we inwoners uit onze regio die het hard nodig hebben.
  Doe mee en doneer in april houdbare producten (zie boodschappenlijst) in de kratten die te vinden zijn in ons clubhuis!

  Wat houdt de voedselbankactie in?
  De voedselbankactie in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. 
  April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak is uitgeput. Daarom slaan wij, samen met de KNGU, KNHB, NGF, Atletiekunie, NevoboKNKV, NOC*NSF en andere clubs, de handen ineen om houdbare producten in te zamelen.

  Waarom doen wij mee?
  Het is een mooie kans om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen en onze club te laten schitteren en hulp te bieden aan mensen in onze regio die het nodig hebben. We maken echt een verschil en versterken onze band met de lokale voedselbank en andere partners, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deelname aan de voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club.

  We hebben contact gezocht met de voedselbank Leeuwarden en op dit moment hebben zij veel behoefte aan houdbare zuivelproducten. Echter alle houdbare levensmiddelen zijn zeer welkom. In de bijlage zit een boodschappenlijst wat er zoal nog meer gedoneerd kan worden. Deze kaart is ook in ons clubhuis mee te nemen zodat jullie als leden deze ook kunnen delen met familie en vrienden. De andere sportverenigingen die in onze Camminghahal sporten zijn tevens benaderd om aan hun leden te vragen om mee te doen met deze landelijke actie.

  Gratis proeftrainingen
  Naast het inzamelen van houdbare producten, nodigen wij mensen die gebruikmaken van de voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank hebben vaak geen lidmaatschap bij een sportclub, mogelijk door zorgen over geld en een gebrek aan routine in sporten. Om deze mensen welkom te heten, nodigen we hen uit voor gratis proeflessen door een uitnodigingskaart bij de ingezamelde kratten te doen.

  De gratis trainingen regelen wij zelf, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt ons om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij de club te laten sporten en te betrekken bij het verenigingsleven. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

  We rekenen op veel animo en een succesvolle actie!