• Eindelijk konden we weer op kamp! De afgelopen twee jaren gooide Corona roet in het eten, maar dit jaar konden we eindelijk weer. Het voordeel hiervan was dat we ons als kampcomissie bijna 3 jaar konden voorbereiden op dit kamp.
    Op vrijdag 17 juni vertrokken we met ongeveer 45 kinderen variërend van 7 tot 18 jaar richting Appelscha.
    Nadat de kamers waren verdeeld en de bedden waren opgemaakt, was het tijd voor de groepjes om kennis te maken met hun begeleider doormiddel van verschillende kaartjes die te maken hadden met de verkleedkleren van de desbetreffende begeleider. Vervolgens vertrokken we naar het bos voor het eerste spel, het handelsspel. Iedereen was super fanatiek en dit zorgde voor de nodigde valpartijen en verloren voorwerpen. Gelukkig werden alle spullen weer teruggevonden. Zodra het donker werd was het voor de C1, de B1 en de A1 tijd voor een dropping. Zij werden op verschillende locaties uitgezet en moesten zelfstandig de weg naar de
    boerderij terugvinden. Dit ging het ene team beter af dan het andere team, maar gelukkig wist iedereen de weg terug te vinden. Wat volgde was een korte nacht, waarin er een hoop gekeet werd door alle kinderen.
    De zaterdagochtend begon met een fanatieke ochtendgymnastiek, waardoor iedereen gelijk goed wakker was. Na het ontbijt was het tijd voor de Vossenjacht. De groepjes liepen een mooie route door Appelscha, waarbij er 10 ‘vossen’ gevonden moesten worden. Bij iedere vos werd er een opdracht gedaan voor een letter. Alle groepjes wisten alle letters te verzamelen. Goed gedaan! Aan het einde was er voor iedereen nog tijd om de snoepvoorraad aan te vullen bij de Poiesz. Daarna was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch vond er een gedeeltelijke wisseling van de kampleiding plaats. Een deel van de kampleiding moest namelijk richting Oldeberkoop om de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lintjo te spelen. Een aantal oudgedienden b den zich aan om de achterblijvers te ondersteunen. Nogmaals onze dank hiervoor! Omdat het prachtig weer was op de zaterdag, werd ’s middags het mooi-weer-scenario ingezet. Dit betekende waterspellen doen en lekker genieten van het mooie weer. Tijdens het avondeten werd de kampcomissie (onder luid applaus in verband met het winnen van hun wedstrijd) weer compleet gemaakt. Na het eten was het tijd voor ‘minute to win it’, waarin de teams bij 8 verschillende spellen binnen een minuut zoveel mogelijk punten probeerden te halen.
    Iedereen wilde winnen, wat leidde tot een fanatieke strijd.
    Nadat de nacht was gevallen, was het voor de oudste kinderen tijd voor de spokentocht. Helaas heeft niet iedereen de tocht volbracht, maar er werd flink gegild in het donkere bos. De jongste kinderen bleven op de boerderij en hadden pyjama disco. Het was een korte disco, omdat de nachtbrakertjes van de eerste nacht gesloopt waren. Voor de andere teams was ook de tweede nacht een met weinig slaap, maar dat hoort er natuurlijk bij tijdens het kamp.
    Zondagochtend kon iedereen iets langer blijven liggen. Nadat iedereen was wakker gemaakt met confetti en het ontbijt op was, vertrokken we voor het laatste spel in het bos; levend Stratego. Hier was te merken dat sommige mensen erg moe waren, zij waren een stuk minder fanatiek dan de twee voorgaande dagen. Uiteindelijk was het toch een spannende strijd, die eindigde in een gelijkspel. ’s Middags stond in het teken van  ‘tienen’, waarbij er in tweetallen korfballend tegen elkaar wordt gestreden. Rond 14:00 uur was het tijd voor de finales. Hierin wist Jurre te winnen van Deon op de kleine korf en Jildou zette Tygo aan de kant op de grote
    korf. Tot slot werden de winnaars van de spellen nog bekend gemaakt. Uiteindelijk was het groepje van René de grote winnaar. Zij wonnen de Cornetto’s, de andere teams kregen allemaal een Raketje. Daarna was het alweer tijd om richting Leeuwarden te vertrekken.
    Wij willen alle kinderen bedanken voor het superleuke kampweekend. Daarnaast ook alle ouders bedankt voor het brengen en halen van de kinderen. Hopelijk kunnen we er volgend jaar met zijn allen weer zo’n leuk kamp van maken!

De kampcomissie,
    Anouk, Britt, Ilona, Laura, Marije, Arjen, Jordy, Lars, Mark, René en Riemer