K.VL 1 zet naaste concurrent Zunobri opzij

Door: Erwin Bekkema

Zaterdag 13 oktober was het aan Leeuwarden 1 om te laten zien wat men echt waard is deze competitie. Zunobri uit Zuidhorn kwam op bezoek. Een zeer goed team getuige het feit dat er maar 1 keer verloren werd en de mooie tweede plek achter Leeuwarden in de stand van de competitie. Dat dit gegeven bij de blauw-gelen wat spanning met zich mee bracht was tijdens de voorbereiding duidelijk merkbaar. Veel spelers worstelden met de gedachten dat er gewonnen moést worden. Tijdens het voorwoord werd geprobeerd deze gedachte om te buigen in WILLEN winnen. Immers, bij een eventueel verlies was er nog geen vuiltje aan de lucht.

De start van de wedstrijd was voor beide partijen moeizaam qua score. Het eerste aanvalsvak scoorde nog wel direct uit de allereerste aanval de 1-0. Het antwoord van Zunobri 1-1 bleef niet lang uit maar beide teams straalden toch wel de zenuwen uit. Hoewel Leeuwarden steeds aan de goede kant van de score bleef lukte het niet om uit te blinken. Misschien ook mede door het uitzonderlijk mooie en warme weer. Via 3-1, 4-2 stond het diep in de eerste helft nog maar 5-5. Bij een stand van 7-5 werd de kleedkamer opgezocht.

Leeuwarden voelde zich sterk maar dit moest nog wel in doelpunten worden uitgedrukt. Afgesproken werd dat het gefreesde “dipje” na de pauze nu maar eens achterwege moest blijven. Dat lukte en hoe! Vrijwel direct na aanvang van de tweede helft werd 2 keer gescoord. 9-5. Zunobri deed nog wel wat terug door de 9-6 te maken maar met drie prachtige doelpunten als antwoord was de ban gebroken. 12-6 stond er op het score bord. Dit smaakte naar meer en Zunobri was niet bij machte aan te haken. De ploeg wist nog 5 keer te scoren maar K.v. Leeuwarden daarentegen vond de korf nog maar liefst 9 keer. Dit resulteerde in een klinken 21-11 uitslag!

Over 2 weken gaat het vlaggenschip van Leeuwarden bij De Pein op bezoek. Mocht deze wedstrijd ook gewonnen worden dan gaat het team ongeslagen de zaal in!

Zien we u 28 oktober in Opeinde?