• Door Lars de Jong

  Op zaterdag 1 juni 2024 stond de belangrijke kampioenswedstrijd tegen KV Zunobri op het programma.
  KV Leeuwarden 1 had dit jaar na het eerste veldseizoen een bittere pil moeten slikken: degradatie naar de vierde klasse. Maar met een duidelijke opdracht voor ogen – promotie – gingen ze het seizoen vol strijdlust in.

  Met een competitie van zes wedstrijden, waarvan er vier al overtuigend gewonnen waren, kon KV Leeuwarden in deze vijfde wedstrijd het kampioenschap veiligstellen. De spanning was te snijden toen de wedstrijd van start ging. Beide ploegen hadden moeite met scoren, en het bleef lange tijd 4-2. Pas na tien minuten wist KV Leeuwarden de korf gemakkelijker te vinden, wat leidde tot een comfortabele voorsprong bij rust.

  Tijdens de rust werd de ploeg aangespoord om door te zetten en de overwinning veilig te stellen. Vol moed kwamen de spelers uit de kleedkamer, vastberaden om de klus te klaren. En dat deden ze. KV Leeuwarden liet zien dat ze in de vierde klasse niet thuishoren, en
  scoorden met gemak. Het eindigde in een overtuigende overwinning van 24-7 voor KV Leeuwarden.

  Met deze prachtige zege is KV Leeuwarden kampioen, en aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Als KV Leeuwarden deze ook wint, sluiten ze het seizoen af als ongeslagen kampioen.

  Maar er is nog meer goed nieuws: ook het tweede team van KV Leeuwarden kan aanstaande zaterdag kampioen worden. Ze nemen het op tegen niemand minder dan Pallas, in een uitwedstrijd in Nylan. Kom allemaal naar de wedstrijd om ze aan te moedigen!

  Met deze prestaties laat KV Leeuwarden zien dat ze niet alleen terug willen naar een hoger niveau, maar daar ook thuishoren. Het belooft een feestelijke afsluiting van het seizoen te worden!