Knappe overwinning KvL 2

Door Arjen van der Kooi

Op zondag 1 december mocht KVL 2 aantreden tegen WSS 3. Een bekende tegenstander, waar op het veld nog knap van was gewonnen. Echter; dit is de zaal en WSS had vorige week maar liefst 29 doelpunten gemaakt. Duidelijk was dus dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

KVL begon, net als vorige week, goed aan de wedstrijd. Er werden mooie aanvallen neergezet en deze werden ook afgemaakt. Daarnaast werd de rebound vaak goed neergezet, waardoor er lange aanvallen gespeeld konden worden. Bovendien werd er goed verdedigd. Dit resulteerde in een 12-8 ruststand.

In de pauze werd duidelijk gemaakt dat we op de goede weg waren. We moesten alleen wel scherp uit de kleedkamer komen, want vorige week werd de wedstrijd vlak na rust weggegeven. Ook deze wedstrijd was het begin van de tweede helft niet goed, waardoor WSS het verschil binnen vijf minuten terug kon brengen naar 2. De tweede helft waren de aanvallen moeizamer. Dit kwam voornamelijk doordat WSS feller was op de rebound. Hierdoor was KVL de bal na een schot vaak kwijt. Gelukkig bleef KVL wel scherp verdedigen. Hierdoor bleef de voorsprong de gehele tweede helft behouden. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 16-14 eindstand. Een prima resultaat voor het tweede tegen deze lastige tegenstander.