Korfbalcompetitie Speelronde 1: wisselende resultaten

De korfbalcompetitie is afgelopen weekend weer los gegaan. Bij KVL gingen de beide seniorenteams er met de volle winst vandoor, terwijl de vier jeugdteams die in actie kwamen een nederlaag moesten slikken.

KVL E1 trapte zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen WK E1 uit Jubbega. Het was een spannende wedstrijd en de “onzen” speelden een goede wedstrijd. Desondanks gingen de gasten er met een 3-4 (rust: 2-3) overwinning vandoor. Op hetzelfde tijdstip begon KVL B2 aan haar wedstrijd in Emmeloord. Ook hier speelden de spelers van Mark Bekkema en Niels Jansen een goede wedstrijd. Emmeloord B1 was echter wel de winnaar met 11-8 (6-4).

KVL E2 en B1 startten hun competitie helaas ook met een nederlaag. E2 verloor van Lintjo E1 met 1-5 (strafworpen 0-8) en bij B1 werd het 7-11 (3-5) tegen Spannum B1.

Op zondag startte KVL 2 met een zeer ruime overwinning. De uitwedstrijd tegen De Pein 2 kwam traag op gang. Na 15 minuten stond er nog maar een 1-1 stand op het scorebord. In de 20 minuten daarna wist KVL 2 nog 5 maal te scoren, zodat met een 1-6 ruststand de kleedkamer werd opgezocht. In de tweede hield KVL de verdediging goed dicht, zodat er na 70 minuten een 2-12 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd.

Daarna kwamen de beide hoofdmachten elkaar tegen. KVL 1 kende een prima start en al gauw stond het 1-4. De Pein wist echter de rest van de eerste helft de korf beter te vinden, ruststand: 9-7. In de tweede helft wist KVL 1 de stand weer in hun voordeel om te buigen, zodat ook hier een overwinning werd behaald: 11-13.