KVL 1 blijft ongeslagen na zege op DES 1

Door: Jorrit Ellens

Foto’s: Jan Bekkema

Na het vieren van kampioenschap afgelopen zondag stond DES direct alweer voor de poorten van KVL. Wat op het oog een makkelijke wedstrijd zou kunnen worden werd er in de bespreking meteen uitgehaald. Als we zelf niet scoren kan het gewoon heel lastig worden en we moesten ons wederom weer opladen om sterk te starten!

Het begin was voor DES dat snel en makkelijker 0-1 op het scorebord zetten. Tevens kwam ons antwoord daarop ook redelijk snel wat de stand weer gelijk trok. De 20 minuten daarna waren zeer moeizaam en slordig wat resulteerde in een 3-3 ruststand!

Dit kon natuurlijk niet zo verder en het strijdplan moest worden aangepast! Dat dat voor iedereen duidelijk was lieten we zien in de 2e helft. Mede door een paar wissels en iets andere speelwijze konden eindelijk iets vrijer korfballen en werden ook de kansen beter afgerond. Vooral het goede verdedigende werk (de eerste 20 minuten 2e helft) en het snel achter elkaar scoren deed ons goed! De 2 doelpunten die we nog tegen kregen in de 2e helft waren domme fouten. De 11 doelpunten die wij maakten zetten uiteindelijk een 14-5 eindstand op het scorebord.

A.s. zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Zunobri in Zuidhorn.