KvL 1 kampioen en terug in 3e klasse!

Door: Jorrit Ellens

Zondagmiddag 14.30 uur stond de wedstrijd tegen Korwi op het programma. Na wederom een trip van 5 kwartier rijden kwamen we aan op het zonnige en iets afgelegen complex van Korwi. Een mooie, maar toch ook harde grasmat lag daar op ons te wachten.

We konden vandaag het kampioenschap al veilig stellen als we deze wedstrijd wonnen. Daarbij was het gat (met nog 2 wedstrijden te spelen) 5 punten waardoor we niet meer ingehaald konden worden. Iets gespannen gingen we dan ook het veld op en startte de wedstrijd. De spanning hield ons eigenlijk de hele wedstrijd wel een beetje in zijn greep. Met veel plaats fouten, niet goed uitgespeelde kansen en soms ook ongeloof was het een echte kampioenswedstrijd. De 6-6 die dan ook op het scorebord stond tijdens de rust vertelde daarin genoeg.

Dat we bepaalde acties, schoten etc. anders/beter moesten doen was wel duidelijk en ook Korwi bleek daarin gewoon een lastige ploeg. Maar wij moesten ook van de druk af om vandaag perse te winnen.  Natuurlijk wil je dat wel, immers dinsdag zou het eventueel nog kunnen en anders een week later op zondag ook wel… Maar ja zo werkt dat natuurlijk niet.

De 2e helft was daarin lang, heel lang en de 30 minuten duurde misschien wel 2 uur. Waar Korwi het eigenlijk alleen van afstand probeerde, waren wij nog steeds zoekende naar goeie kansen. En ook de wissel gaf daarin niet direct het juiste resultaat. Met nog 7 minuten te gaan scoorden we dan eindelijk een strafworp, na een goeie doorbraak van Marrit. 6-7 en nog die 7 minuten op de klok speelden we het uiteindelijk goed uit. We hielden keurig de bal in de ploeg en verdedigend haalden we ook nog een paar keer de bal er goed tussen uit. Met nog 1 minuut te gaan was het Frank die goed aanlegde voor het schot en de bal  er heerlijk inschoot waardoor de 6-8 op het scorebord werd gezet.  Met nog 1 aanval van Korwi te gaan mochten we dit niet meer weggeven en dat deden we ook niet.

Een zwaar bevochten wedstrijd die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende qua spel maar wel het gewenste resultaat op levert. Veldkampioen 2019 en promotie naar de 3e klasse!!!