KVL 1 knokt zich naar remise

De laatste speelronde van deze zaalcompetitie zit erop. Althans voor de meeste teams. KVL A1 was al uitgespeeld en kampioen C1 komt a.s. zaterdag nog in actie. KVL D2 kan terugkijken op een goede competitie, maar kon niet voorkomen dat DTL D2 met 12-6 won. KVL D1 sloot de competitie in stijl af, al kwam men net 2 goals te kort om het magische aantal van 300 gescoorde doelpunten te halen. Halverwege was D1 met 17-2 nog goed op schema, maar de uiteindelijke 27-3 tegen Noordenveld D2 was dus net te weinig. KVL D1 en D2 zullen nu op het veld verder gaan als een achttal.

Op zondag kwamen de eerste 2 seniorenteams van De Pein op visite in de Camminghahal. De beide reserveteams schotelden het publiek een leuke pot korfbal voor. De Pein had de betere start, maar halverwege de eerste helft nam KVL 2 het initiatief over. Tijdens het tweede deel liep het team van Jorrit Ellens stukje bij beetje uit en kon er na 60 minuten een verdiende 16-9 overwinning worden genoteerd. Nadat KVL 1 vorige week was gedegradeerd stond er voor het team van Fred Brandsen niks meer op het spel. Voor De Pein 1 echter wel. Voor de gasten was winst noodzakelijk om uitzicht te houden op lijfsbehoud. KVL speelde erg gedreven en begon met een 9-8 voorsprong aan het tweede deel. Daarin leek De Pein de wedstrijd naar zich toe te trekken en leek de wedstrijd 5 minuten voor tijd met een 15-18 stand op het scorebord beslist. KVL gooide echter alle schroom van zich af en wist vlak voor tijd de meer dan verdiende gelijkmaker door de korf te gooien. De Pein zal nu nog een driekamp moeten spelen voor lijfsbehoud.