• Door Ilona Heins

  Op zaterdag 2 december mocht KVL afreizen naar Buitenpost. In de middag was iedereen al fanatiek aanwezig bij de wedstrijd van het tweede. Zij wisten gelijk te spelen tegen de Wâlden.

  Om 19:00 was het aan Leeuwarden 1 om te knallen. Gefocust begon iedereen aan de wedstrijd. Het bal tempo lag hoog en hierdoor ging het spel snel. Leeuwarden wist in de eerste minuut al te scoren, maar Olympia reageerde vlug en maakte de 1-1.
  Het ging aardig gelijk op. Tot de 12de minuut van de eerste helft. Leeuwarden zat goed in de wedstrijd en creëerde mooie kansen die goed werden afgerond.
  Hierdoor wist de ploeg met een voorsprong van 4 punten de rust in te gaan (8-12).
  In de tweede helft werd Olympia wat fysieker. Zij probeerden in hun spel te komen, maar de ploeg uit Leeuwarden zat ze wat in de weg.
  Het werd nog wel spannend. Olympia wist een paar verre afstandsschoten te maken. Gelukkig bleef Leeuwarden ook scoren en wist zo een gat van twee doelpunten te houden.
  Dit resulteerde in een eidstand van 16-18.

  Komende zaterdag (9 december) speelt Leeuwarden weer thuis tegen MN en W. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur. Graag tot dan!