KVL 1 moet voor het eerst dit jaar zijn meerdere erkennen

Door: Erwin Bekkema

Foto’s: Jan Bekkema

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het de beurt aan de reserveteams van beide clubs. Dat de selecties van De Pein en Leeuwarden aan elkaar gewaagd zijn is een overduidelijk feit. Markante aantekening is wel dat KvL 2 aantrad met een grote inbreng van de A1. Waarvoor wel een groot compliment gemaakt dient te worden! Er ontspon zich een mooie wedstrijd waarin de verdediging van beide ploegen heer en meester was. Dit leidde tot een ietwat magere score, maar dat mocht de pret van de spanning niet drukken. Het was de hele wedstrijd stuivertje wisselen tot aan de laatste minuten van de wedstrijd. Op het scorebord stond de 9-8 in het voordeel van Leeuwarden met nog 2 minuten te gaan. Verkeerde keuzes in het nemen van het schot leidden tot bloedstollende momenten tot echt vlak voor tijd de verlossende 10-8 door een knappe goal werd aangetekend! Een welverdiende overwinning voor Leeuwarden 2!

Voor De Pein 1 en Leeuwarden 1 geldt eigenlijk hetzelfde. In tegenstelling tot de reserveteams hebben beide ploegen elkaar op het veld al 2 keer ontmoet. Beide keren wist Leeuwarden de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Het was De Pein er dan ook alles aan gelegen om de overwinningsreeks van Leeuwarden te doorbreken waar Leeuwarden er op gebrand was deze successerie te continueren.

Het begin van de wedstrijd waren het de verdedigingen die ook nu de dienst uit maakten. Het duurde bijna 10 minuten eer er de 1-1 op het score bord stond. Heel snel daarna werd het 2-2. Toen nam Leeuwarden een voorsprong van 2 doelpunten, maar de aanvallers konden niet echt los komen. Dit resulteerde in een ruststand van 7-6 in het voordeel van Leeuwarden.

De doelpunten vielen in de tweede helft ook nu weer om en om, maar er was wel een verschil merkbaar. De dames van De Pein namen hierin het voortouw. Was het tot nu toe steeds Leeuwarden dat aan de goeie kant van de score stond. Op 12-12 had De Pein toch de overhand. Beide ploegen wilden absoluut niet van elkaar verliezen. Dit leidde af en toe tot verhitte duels, welke door scheidsrechter Stiekema in uitstekende banen werd geleid. Door twee afstandstreffers van de zwart-gelen namen nu zij een voorsprong van twee punten. Leeuwarden deed nog wel wat terug 13-14, maar met 13-16 was de wedstrijd gespeeld.

In de slotfase tekende Leeuwarden nog de 14-16 aan maar was de overwinning voor De Pein!