Kvl 1 pakt in spannende wedstrijd zeer belangrijke punten

Door: Jorrit Ellens

Na een redelijke oefenwedstrijd tegen KV Lemmer stond afgelopen zaterdag Stadskanaal op het programma. Na een lange reis kwamen we aan bij de accommodatie van Stadskanaal. Een mooie grasmat lag daar voor ons klaar en na de voorbereiding gingen we van start. Frank maakte hierbij ook weer zijn eerste wedstrijdminuten en al redelijk snel stond de teller op 0-2. Echter konden we dit niet uitbreiden naar een grotere voorsprong, omdat de passing zeer slordig was en we het spel van de tegenstander niet goed bespeelden. Hierdoor kwam Stadskanaal iedere keer weer terug en bleef onze score uit waardoor het 6-6 was met de rust! Na goed smakende thee gingen we los met de 2e helft. Hierin bleven we moeite hebben met een hangende heer, waardoor we de ballen vaak snel weer kwijt waren. En als we vaker aan konden leggen voor het schot werd er niet met scherp geschoten. Na een zeer spannende periode van 20 minuten kregen we eindelijk het gaatje van 1 a 2 punten te pakken… met nog 5 minuten te gaan namen we nog een time-out en moesten we de koppies erbij houden. Dat deden we, waardoor we uiteindelijk met 13-15 een mooie en belangrijke stap zetten naar het kampioenschap!

Volgende week spelen we wederom uit alleen dan in Winschoten waar Korwi de tegenstander zal zijn!