• Door Arjen van der Kooi

  Op zaterdag 8 juni mocht KVL 1 afreizen naar Hijum voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is MN&W. Vorige week is het kampioenschap al binnengehaald, dus kon deze wedstrijd zonder enige druk ingegaan worden. Leeuwarden begon met 2 andere basisspelers ten opzichte van voorgaande weken. Dit betekende het debuut in het eerste voor Jesse Feenstra.

  Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Leeuwarden over meer kwaliteit beschikt dan MN&W. Hoewel het spel niet altijd goed is, wordt er makkelijker gescoord door Leeuwarden dan door de tegenstander. Hierdoor kan Leeuwarden redelijk makkelijk weglopen, wat resulteert in een 6-11 ruststand.
  In de rust wordt Jesse Feenstra vervangen door Friso van der Galiën, wat voor hem ook zijn debuut in het eerste betekende. Coach Auke Hiemstra stelt als doel om minimaal 20 doelpunten te maken deze wedstrijd, om nog iets te hebben om naartoe te werken in de tweede helft. MN&W kiest ervoor om in de tweede helft achter te verdedigen. Leeuwarden moet even zoeken hoe hier mee op te gaan, maar blijft wel scoren. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een 13-21 overwinning voor de blauw-gelen.
  Vlak voor tijd ontving Marije de Jong nog een publiekswissel. We gaan haar voorlopig missen op het korfbalveld in verband met haar zwangerschap. We willen haar, en Jordy natuurlijk ook, veel geluk en succes wensen.

  Door de overwinning is Leeuwarden met 12 punten uit 6 wedstrijden geëindigd met een doelsaldo van +50. Een keurig resultaat, hoewel Leeuwarden dit ook wel aan haar stand verplicht was in de vierde klasse. De weg omhoog is in ieder geval ingezet.

  Graag willen we onze supporters bedanken voor de support die we het afgelopen jaar hebben gehad. Daarnaast dank aan Auke, Esther, Rein, Erwin en Rutger voor de manier hoe zij het afgelopen jaar hebben opgepakt qua trainingen en coaching. Iedereen een fijne vakantie gewenst en graag tot volgend seizoen!