• Vrijdag 27 april was KvL aanwezig op de Koningsspelen op IKC Alexia in Camminghaburen. Vanuit de school waren we samen met nog een aantal andere sportverenigingen uit de  omgeving Camminghaburen gevraagd om een korte introductie les van onze sport te geven. Vanuit de senioren had ik hier hulp van Ilona, Ype en Jiska bij en kon ik tevens op deze manier nog aandacht vragen voor de leden werf actie die KvL de afgelopen maand heeft gedaan.

    Op het schoolplein 6 keer ruim 28 kinderen per groep een korte introductie les korfbal gegeven, gooien, vangen en natuurlijk schieten vanaf 2.5 meter, zowel als strafworp als bovenhands schieten. We troffen het enorm met het weer en met onze plek op het schoolplein. De andere activiteiten in het park vielen letterlijk in het water en modder.

    De begeleiding vanuit school was goed geregeld, studenten van de CIOS opleiding hielpen met alle korfbalmaterialen op z'n plek zetten en na afloop met het opruimen. Elke groep kinderen werd begeleid door een docent en halverwege de ochtend een koffiepauze met cake. Bijna alle kinderen vonden het leuk om het korfballen te proberen, dus een hele leuke ochtend gehad. Natuurlijk promotiemateriaal achtergelaten op de school en deze korfbal introductie is zeker voor herhaling vatbaar.