• Door Ilona Heins

Op een frisse zaterdag ochtend stond de wedstrijd tegen de kampioen kandidaat Spannum gepland. Van te voren wisten we dat er een paar moeilijke spelers in de ploeg van de tegenstanders zaten. Verdedigend moesten we onze koppies er bij houden en goed zakken. Ons doel van die dag was; ‘de tegenstander het zo lastig mogelijk maken’. Het fluitsignaal ging... De wedstrijd was begonnen! Leeuwarden begon niet sterk waardoor de ballen snel naar de tegenstander gingen. Zij profiteerden hier van door goeie acties te maken waar mooie doelpunten uit kwamen. Leeuwarden probeerde het gat wel te verkleinen door zelf te doen waar ze goed in zijn. Snel de afvang stevig neer zetten en van een mooie afstand scoren.

In de rust spraken we met elkaar af dat de ballen beter geplaatst moesten worden en het bal tempo omhoog moest. De tweede helft werd er met zijn allen geknokt voor de bal. Helaas gingen onze schoten er niet makkelijk in. Dit resulteerde in een 3-7 verlies.