Korfbalcompetie speelronde 2: 1 en 2 winnen weer!

Tijdens de tweede speelronde hebben beide seniorenteams wederom hun wedstrijd gewonnen. Het vlaggenschip won met 12-6 van angstgegner Des 1 uit Norg, terwijl KVL 2 er met een 13-6 overwinning op het tweede team van Rodenburg vandoor ging.

Bij de jeugdteams behaalden KVL E1, E2 en B2 hun eerste overwinning. E1 wist in Harich onder winderige omstandigheden een puike 0-4 winst te behalen, terwijl E2 uit bij Mid Fryslân E5 na een spannende wedstrijd met 2-3 won. Ook KVL B2 speelde een spannende pot. Tegen Joure B1 bleef men met 8-7 aan de goede kant van de score. Ondanks de nederlagen van KVL B1 en C1 konden beide coaches wel tevreden terugkijken op de wedstrijden van hun team. Volgens Jakob Bekkema speelde B1 een prima tweede helft uit tegen Frigro B1, maar was de opgelopen schade van de eerste helft (8-3) helaas te groot. Bij 13-11 werd er door de scheidsrechter afgefloten.

C1 speelt dit seizoen voor het eerst op de 3,5 meter korf. Ondanks dat kwamen ze vlot op een 1-3 voorsprong bij DTL C1. Daarna ging de thuisploeg iets beter met de kansen om. Na de pauze (4-3) bleef het lang spannend, maar wist DTL in de slotfase wel toe te slaan. Eindstand: 7-4.

Gerelateerd