KVL gaat ongeslagen de zaal in!

Door: Jorrit Ellens

Na een vrij weekend stond de returnwedstrijd tegen de Pein op het programma. Tevens was dit de laatste wedstrijd op het veld en mogen de zaalschoenen weer worden aangetrokken. De eerste ontmoeting dit seizoen tegen de Pein was een zeer moeizame wedstrijd, waarin beide teams vooral moesten wennen aan elkaar. Een andere samenstelling, andere opdrachten, een ander spelletje etc.. Wel werd meteen de eerste overwinning genoteerd, alleen de 10-5 was nog een wat matige uitslag.

Deze returnwedstrijd speelde zich dan ook nog eens af onder herfstomstandigheden met wel een heerlijk zonnetje maar de 10° gr. was toch behoorlijk fris.

De wedstrijd was begonnen op het mooie kleine kunstgrasveld van de Pein en de thuisploeg noteerde direct de 2-0 op het scorebord. KVL creëerde ook meer dan genoeg kansen en zette de teller al snel op 2-4. In een leuke eerste helft liepen we af en toe uit naar 3 tot 5 punten, maar echt loskomen lukte daarin niet. Dit kwam deels door foutjes aan onze kant en slimmigheden aan de kant van de Pein. Met een 10-14 ruststand zochten we de kleedkamers op. Hier namen we even de tijd om alles weer goed neer te zetten en bepaalde situaties door te nemen. Nadat ook de thee had gesmaakt, gingen we het veld weer op voor de 2e helft.

Ook in de 2e helft hielden we ons goed aan ons plan, alleen maakten vooral verdedigend af en toe nog wat domme overtredingen. Hierdoor kregen we toch nog een aantal strafworpen en vrije ballen tegen. Echter stopte de doelpuntenmachine van KVL niet en hielden we iedere keer een gat van 2 à 3 punten. De Pein die ook een prima partij op de mat legde, slaagde er niet meer in om het gat te dichten waardoor de 7e overwinning op rij kon worden genoteerd. Met een 18-23 uitslag gaan we dan ook als herfstkampioen de zaal in!!!

blog-grid

Tiroler feest!