• Door Lammert van der Veen

Na vorige week te hebben verloren in de derby tegen Pallas was het voor KV Leeuwarden zaak om tegen MN en W de draad weer op te pakken. Vooraf werd er door coach Lammert van der Veen op gehamerd dat er vandaag volle bak moest worden gespeeld druk zetten op tegenstander in verdedigend opzicht en aanvallend hoog tempo te spelen en doelgericht bezig te zijn. Dit besproken te
    hebben kon de wedstrijd van start gaan de eerste aanval liet er geen gras over groeien en het was Jordy die zijn eerste van zijn 5 doelpunten maakte, na de 2- 0 ook Jordy was het Jesse die zijn eerste van zijn 10 doelpunten maakte Jesse was hiermee de meest scorende speler deze wedstrijd. Na de 4-0 wist ook MN en W ook de korf te vinden{4-1}. Leeuwarden ging hierna lekker door mooie
    aanvallen goed verdedigen en liep tot de rust uit naar een 13-5 ruststand.
    Wat we wel even moeten benoemen was de flitsende actie van Marije die een doorloopbal zeer netjes af ronde met 1 hand, dit was direct het doelpunt van de wedstrijd. Waar Jordy het menig probeerde had Marije maar 1 kans nodig. Nog effe in de leer Jordy……. Het was tevens Marije haar eerste van haar 3 doelpunten.
    Na de rust ging Leeuwarden rustig door met scoren, en bouwde de voorsprong uit tot 20-6 na een kwartier spelen in de tweede helft. Ook in de tweede helft waren er acties die we moeten benoemen ook hier was het een dame die een actie uit de ruimte afrondde met een doelpunt Femmie maakte deze Femmie die vandaag de geblesseerde Ilona goed verving, Femmie kon dit bijna
    nogmaals doen maar faalde hier moet gezegd worden dat ze wel een druk in de rug kreeg, iets wat de goed fluitende Brandsma ontging maar ja dit kwam ook door de snelheid van de speler. Femmie die nog wel een omdraaibal er in gooide maakte haar totaal op 2, dit wat overigens ook Lars wist te doen 2x de korf te vinden. Het slot akkoord was voor Arjen die de eindstand bepaalde op 25-7 door vanaf de middel lijn de korf wist te vinden, het was voor deze speler zijn 3e doelpunt van de wedstrijd. Een mooie overwinning voor de ploeg uit Leeuwarden met mooie aanvallen en goed verdedigend werk laat zien dat ze op de goede weg zitten. Volgende week wacht weer een tegenstander van kaliber als ze moeten aantreden tegen WWC ook een titel kandidaat.