• Door Riemer Kuipers

Vrijdag 24 juni stond er nog één wedstrijd op het programma. Dit betekent ook de laatste wedstrijd van een aantal spelers in de B’s of hun korfbal carrière helaas. Voor ons als coaches was er maar één doel echt belangrijk. Dit doel was met plezier gaan korfballen. Maar ja hoe vaak je dat ook zegt het moet nog eens in de wedstrijd blijken. Om 19:00 floot Frank(voor hem de laatste keer fluiten. Helaas stopt fantastische korfballer met korfballen) voor het begin van een hele mooie wedstrijd. De openingsfase was erg mooi. die openingsfase ging erg gelijk op met aardig wat doelpunt maar belangrijker nog met veel plezier. Met een ruststand van 5-6 gingen we de kleedkamer in. Deze ruststand was erg verdiend door het goede verdedigen van beide vakken. Na de rust zoals wel vaker ging het even een periode wat minder maar gelukkig had Zunobri dit ook. Toch werd er gestreden en gelachen met elkaar. Elk doelpunt werd gevierd met een high five en aan de zijkant werd er in een squat houding fanatiek gecoacht. Toch bleef Zunobri vooral in de laatste paar minuten door scoren. Waar wij dit soms even vergaten. Hierdoor verloren wij met 8-10. Helaas maar hoe er vandaag werd gekorfbald hadden de B’s toch echt beter verdient. Zoals je aan het begin kon lezen hadden we vandaag maar één doel en dat was plezier maken. Gelukkig hoeven we daar niet lang op te reflecteren want het plezier zag je gelijk vanaf minuut één. Helaas moesten we aan het einde van de wedstrijd dus ook afscheid nemen van Rudmer. Dit is erg jammer dat Rudmer ons gaat verlaten. Rudmer heb ik al meerdere jaren gecoacht en getraind. Een jongen die vroeger erg lastig vond als er weer eens een wedstrijdje werd verloren. Hier heeft Hij zich erg in verbeterd. Naast dat Rudmer wat minder tegen ze verlies kon. is het een jongen die altijd honderd procent inzet geeft en elke wedstrijd weer een aantal doelpunten scoorde. Rudmer ik hoop je toch ooit weer eens op een korfbal veld te zien want je kan echt erg goed korfballen je hebt het inzicht en een goede techniek.

Daarnaast hebben we Vivianne die volgend jaar in de A’s gaat korfballen. Vivianne zit eigenlijk nog niet eens zo heel lang op korfbal. Maar kan aardig goed korfballen tuurlijk zijn er altijd verbeter punten. Maar Vivianne het gaat je volgend jaar echt wel lukken heb soms wat meer vertrouwen in jezelf.

Dan hebben we nog de rest van het team een leuke en soms iets te gezellig groep die volgend jaar alleen nog maar beter kan worden. Als je zoals de wedstrijd tegen Zunobri elke week speelt moet het volgend jaar echt wel goed komen. Dat betekent net iets beter gaan luisteren en net wat meer inzet tonen op de training. Maar verder waren jullie een top groep. Ik(Riemer) ben erg blij en volgens mij kan ik dan ook voor Marije spreken, dat ik dit jaar jullie trainer en coach mocht zijn.