• Door Welmoed Renzema

    Na een zeer vermoeiend, maar uiterst geslaagd kampweekend heb ik aangeboden om dit wedstrijdverslag te schrijven.

    zaterdag 18 juni de laatste wedstrijd uit tegen Lintjo in Olderberkoop. Deze wedstrijd had nogal wat voeten in aarde, bijna al onze senioren zijn als leiding mee op het korfbalkamp in Appelscha. Lintjo wou deze wedstrijd absoluut niet verplaatsen, dus vanuit Appelscha komen de senioren (na een korte nacht) fris en fruitig aan in Olderbekoop. Ouders van senioren zijn inmiddels in Appelscha aanwezig om daar de ruim 40 jeugdleden te vermaken en ik ben namens het bestuur van KvL naar Olderbekoop afgereisd om onze senioren aan te moedigen en tevens afscheid te nemen van onze hoofdtrainster Jose Berkenbosch. Jose stopt aan het einde van dit seizoen voorlopig met het trainerschap om meer tijd te hebben voor andere zaken.

    Het is erg warm, Lintjo opent de wedstrijd met al na een doelpunt in de eerste halve minuut. Na 8 minuten spelen is de stand al 6-1, Lintjo weet elke doelkans te benutten. Na 10 minuten spelen komt dan eindelijk KvL op goed schot en in de pauze is de stand 9-7. Inmiddels weet de verdediging van KvL het aanvallende spel van Lintjo goed te doorbreken, tot frustratie van Lintjo, want na 7 minuten in de 2e helft is de stand 9-8 en na 16 minuten komt de gelijkmaker van KvL. KvL weet de rust te bewaren in hun spel, bij Lintjo is de irritatie duidelijk merkbaar en uiteindelijk tot aan de laatste 2 minuten van de wedstrijd loopt de stand gelijk op, maar in minuut 29 en de laatste minuut weet KvL nog 2 keer te scoren en gaat met een prachtige welverdiende overwinning terug naar Appelscha. Alle spelers en trainer, namens de meegereisde supporters, wat een prachtwedstrijd, wij hebben genoten van jullie spel.

    Niet alleen nemen we daarna afscheid van Jose (ook haar familie is er deze wedstrijd bij), maar ook voor Frank is dit zijn laatste wedstrijd. Ook hij stopt na dit seizoen. Vorige week tijdens de laatste thuiswedstrijd heeft het team Frank al bedankt voor zijn jarenlange inzet voor KvL. Zowel Jose als Frank zullen worden gemist!!