Leeuwarden 1 koploper met 8 uit 4

Door: Jorrit Ellens

Afgelopen zondag mocht het blauw-gele vlaggenschip van Leeuwarden aantreden tegen Korwi uit Winschoten. Qua voorbereiding hadden we een kleine wijziging gehad wegens de afwezigheid van Erwin, maar deze werd prima ingevuld door Riemer.

Rond 14.30 uur startte de wedstrijd, waarvan de eerste minuut een kopie was van vorige week. Binnen 30 seconden lag de bal er al in en stond de (1-0) genoteerd, tevens was hier ook redelijk vlot het antwoord van Korwi die de stand gelijk trok. Met 2 prima aanvallen stonden we snel op 3-1. Hierna had onze eerste aanval het lastig om in ieder geval wat vaker de rebound te pakken waardoor de we niet 2 of 3 keer konden aanleggen voor het schot, maar ook het trage spel van Korwi werkte daarin niet echt mee. Tot aan de rust liepen we iedere keer iets uit maar het was toch 7-7 toen we de kleedkamers opzochten.

Ons eigen spelletje blijven spelen en een paar kleine aanwijzingen richting de rebound rijker stapten we het veld weer op voor de 2e helft.

Deze kende daarin een valse start  voor onze verdediging, maar dit werd direct weer recht gezet door onze aanval waardoor de 8-8 werd genoteerd. Tot aan de 10-10 ging het redelijk gelijk op alleen konden we toen in een keer een gaatje maken van 3 doelpunten (13-10) waardoor we iets meer vertrouwen kregen. De schoten werden beter ge-rebound en zowel in de aanval als de verdediging stonden we beter opgesteld. Door nog een kleine aanvallende wissel in te brengen liepen we uit eindelijk uit naar 15-10 en pakten we zo de 4e overwinning op rij!

Volgende week zondag gaan we op bezoek bij DES in Norg waar we gaan proberen deze mooie reeks een goed vervolg te geven!

Share Now

Related Post