Leeuwarden start 2de helft veldseizoen met prima zege

Door: Jorrit Ellens

Foto’s: Jan Bekkema

Zondag 14 april stond de 2e ontmoeting met Leonidas op het programma. Met een uitwedstrijd voor het 2e was het dit keer nog zeer rustig op het veld, maar dat was voor ons een prima voorbereiding. Met weinig wind en af en toe een heerlijk zonnetje startten we dan ook zeer scherp en gretig. Binnen 3 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Het volgende aanvalsvak creëerde ongelofelijk veel kansen, maar het duurde bijna 5 minuten om de volgende 2 te noteren. Daarna ging het als een lopend vuurtje. Aanvallen werden prima en scherp afgerond, maar ook de rebound werd iedere keer prima verzorgd. Ook verdedigend stonden we zeer goed en dat resulteerde in een 15-4 ruststand.

Met positieve gevoelens stond alles en iedereen dan ook te stralen alleen moesten we dit wel vast houden. We creëerden heel veel kansen, maar moesten onszelf meer belonen door de ballen er daadwerkelijk in te schieten. Een duidelijke opdracht voor de 2e helft dus.

Direct in de 2e helft starten we dan ook weer scherp en leek het een herhaling te worden van de eerste helft. Echter lukten het maar niet om de ballen door de korf te schieten en waren we verdedigend af en toe ook wat te makkelijk. Over de gehele helft scoorden we maar 7 keer en ook Leonidas scoorde iets makkelijker. Hierdoor kwamen we na 60 minuten korfballen uit op een duidelijke overwinning met 22-11. Deze had daarin hoger kunnen/moeten zijn, maar daar kunnen we de komende weken mooi aan werken.

Share Now

Related Post