• Door Welmoed Renzema

Woensdag 30-9 thuiswedstrijd tegen WIK'39 Damwoude, alles leek in kannen en kruiken. Hempens had bij de gemeente inmiddels de aanvraag ingediend voor uitbreiding van parkeerruimte zodat wij onze grote trouwe groep supporters zouden kunnen verwelkomen bij de wedstrijd. Helaas is de aanvraag “on-hold” gezet wist Femke (WW&F) ons mee te delen, omdat er door de huidige coronamaatregelen geen publiek meer aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. Wat een ontzettende domper, we hadden zo uitgekeken naar deze thuiswedstrijd met publiek. Speciaal voor deze gelegenheid had Esther bij de Decathlon een nieuw onder shirt aangeschaft. Het was dan aan de zijlijn ook een ongezellige bedoening. Femke (WW&F)heeft aangegeven dat zodra er versoepeling van de corona maatregelen komen zij meteen weer in actie zal komen bij de gemeente voor meer parkeervakken in Hempens. We blijven dus hoopvol. Dan de wedstrijd, we hadden vorige week al dik gewonnen tegen WIK, dus ook deze avond wilden we weer voor de winst gaan. Er werd beter gespeeld, schotkansen beter benut en ook beter afgemaakt. 3 minuten na het begin van de wedstrijd kregen we een dikke plensbui. De scheidsrechter (Grietje Stoker) legde de wedstrijd even stil , met de mededeling of de spelers hun sporttassen ook even in de kantine wilden neerzetten. Waar vindt je nu nog een scheidsrechter die hier de wedstrijd voor stil legt, dit had de tegenpartij nog nooit meegemaakt (wij van WW&F-KvL ook niet hoor!!!), maar dat kan allemaal bij het midweek korfbal.
    Nog een klein aandachtspunt voor ondergetekende: wanneer de scheidsrechter fluit voor een vrije bal en roept WW&F, dan moet er voor ondergetekende even bij gemeld worden WW&F-KvL. Jacob moest tegen Welmoed roepen dat zij de vrije bal moest nemen. Nog niet helemaal gewend aan de naam WW&F. Gelukkig bij de volgende vrije bal was de scheidsrechter zo attent om nu te roepen: vrij bal(Welmoed) voor WW&F-KvL.
    Eindstand 17-8.