Teamindelingen seizoen 2018/2019

Leeuwarder Korfbalverenigingen actief in samenwerking.

In de afgelopen jaren hebben de besturen van de KV Leeuwarden, LKV Pallas’08 en KV Wez Warber & Fluch regelmatig overleg gehad met betrekking tot de toekomst van de korfbalsport in Leeuwarden.

Want ook in onze tak van sport zien wij een teruggang van leden. Dat dit een algemene trend is, is bij iedereen bekend. Hieraan ten grondslag liggen vaak diverse oorzaken.

Deze trend hebben wij ook bij onze verenigingen gezien. Dit was een reden om te besluiten om met elkaar te gaan samenwerken. Er was al een gezamenlijk moment van samenwerking, namelijk het jaarlijkse Leeuwarder Jeugdtoernooi tussen de Leeuwarder Korfbalverenigingen, ter voorbereiding op de zaalcompetitie.

In het afgelopen seizoen heeft een “Samenwerkingscommissie” diverse gesprekken gevoerd. Het resultaat van deze besprekingen is dat er voor het seizoen 2018-2019, in eerste instantie

KV Leeuwarden en KV Wez Warber&Fluch, teams gaan samenvoegen. LKV Pallas’08 heeft nog voldoende jeugdleden om de teams te kunnen vullen. De afspraak is gemaakt dat, wanneer nodig en haalbaar de spelers wel iets kunnen betekenen voor de andere twee verenigingen.

Wat betekent dit:

Besloten is om de teams van de A1, A2  en C1 verder te laten gaan onder de naam KVL-WW&F.

De wedstrijdlocatie voor de najaarscompetitie zal op het veld van Wez Warber&Fluch zijn en de zaalcompetitie in de Camminghahal. Over de locatie voor de voorjaarscompetitie (2019) is nog geen besluit genomen.

Kleding:

A team:               KV Leeuwarden shirt, vanwege sponsoring, zwart rokje/ broekje en sokken.

C team:                op het veld  KV WW&F, in de zaal KV Leeuwarden.

Voor de kleding, rokje/broekje en KVL sokken wordt gezorgd, zwarte sokken wordt door de spelers zelf aangeschaft.

Inmiddels is bovenstaande met de jeugdleden en de ouders gecommuniceerd. Het is positief ontvangen.

Aan de start van het seizoen zal er onder leiding van Jorrit Ellens op 2 September van 13:00 – 16:00 uur een openingsactiviteit worden georganiseerd.

Naast bovenstaande, werken de Leeuwarder Korfbalverenigingen, in samenwerking met het KNKV, aan de voorbereiding van het Europees Kampioenschap dat in de maand oktober in Friesland plaats gaat vinden. De voorrondes vinden plaats in Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden. De finale wordt in de hal van Sportstad Heerenveen gespeeld.

Voorafgaande aan dit evenement zal het Nederlands Team (Team NL) opnieuw een promotietour, genoemd “Back to School”, langs de basisscholen verzorgen.  Het KNKV heeft hierbij de medewerking van onze A-junioren van onze verenigingen gevraagd. Het is de bedoeling dat zij op hun “oude basisscholen” les gaan geven. Informatie volgt hierover.

Het is voor ons als korfbalverenigingen in Leeuwarden een grote kans om leden te werven, waardoor we voor de toekomst onze ledenbestand weer veilig kunnen stellen. Dus het is van groot belang om deze kans, die ons door het KNKV wordt geboden, aan te pakken.

Met sportieve groeten,

LKV Pallas’08                                 Gerrit Tamminga en Bea Wiegersma – Smit

KV Wez Warber & Fluch               Grietje Stoker en Hedwig Hoekstra

KV Leeuwarden                              Rutger de Groot en Lambertha Busman