Titels voor KVL D1 en A1! KVL C1 moet nog aan de bak

Het afgelopen weekend werd K.V. Leeuwarden weer 2 kampioenen rijker. KVL A1 pakte de titel tegen laatst overgebleven concurrent en stadgenoot Pallas’08 A1, terwijl KVL D1 aan één helft genoeg had tegen Veenwouden D1. Voor KVL C1 komt het op de laatste wedstrijd aan. Zij verloren toch wel verrassend van nummer laatst, De Wâlden C2.

KVL A1 is met een goed seizoen bezig en bekroonde dat met het kampioenschap door Pallas’08 A1 met 7-15 te kloppen. Ook het gehele seizoen van KVL D1 verloopt tot nu toe perfect. Alle 24 wedstrijden werden tot nu toe gewonnen en met de 2-9 zege op Veenwouden D1 kon de 25e winstpartij worden genoteerd én de vlag in top. KVL had eigenlijk aan één goed eerste kwart genoeg (0-5), want daarna zakte de kampioen ver weg. Woensdag 6 juni zal KVL D1 in het zonnetje worden gezet wanneer het haar laatste (thuis)wedstrijd van dit seizoen speelt.

KVL C1 sneed haarzelf flink in de vingers door totaal niet thuis te geven tegen nummer laatst, De Wâlden C2. Halverwege was de schade nog redelijk beperkt (3-4), maar de gasten liepen in het vervolg uit naar 3-6. Het slotoffensief van KVL kwam te laat. A.s. vrijdag (19.30 uur) treedt men aan tegen koploper Boelenslaan/It Fean C1. Alleen winst telt voor onze C1!