Voortvarende start 2018 jeugdteams KVL

De eerste speelronde van 2018 was voor de 4 jeugdteams van KV Leeuwarden een goed begin van het kalenderjaar. De beide seniorenteams verloren jammer genoeg, al was het nipt.

De E's oefenden tegen V & VVoor de E’s van KVL was er ‘s ochtends een oefenwedstrijd geregeld. Zij zullen in het voorjaar hun opwachting maken tijdens de veldcompetitie. In Garijp werd tegen leeftijdsgenoten van V & V gespeeld. De wedstrijd werd door Dianne, Dylano, Elske en Jente winnend afgesloten (2-5). KVL D2 heeft de smaak te pakken. Zij wonnen voor de tweede maal op rij. Deze keer werd De Wâlden D3 met 5-0 verslagen. KVL D1 was tijdens de uitwedstrijd tegen Noordenveld D1 duidelijk te sterk getuige de 3-26 eindstand. KVL C1 had op papier een lastige wedstrijd. Op papier, want in de praktijk waren de pupillen van Mark Bekkema veel te sterk voor DOW C1. De eerste helft werd dan ook dik verdiend met 9-2 afgesloten. In de tweede helft kwam KVL wat traag op gang, maar werd in de laatste 10 minuten de score toch nog wat opgeschroefd. Door de 15-3 winst staat KVL nu alleen aan kop. KVL A1 had, net als de laatste wedstrijd van 2017, geen kind aan De Granaet A2. Ook deze keer werden de Dokkumers vakkundig aan de kant gezet. Nu met 19-7.

Jildou Noppert op weg naar de 10-2 tijdens KVL C1 - DOW C1In Houtigehage kwamen beide seniorenteams tegen De Pein in actie. In de wedstrijd van KVL 2 waren de doelpunten erg duur en was het de thuisploeg die met 9-8 net aan het langste eind trok. De Pein 1 knalde tegen KVL 1 uit de startblokken. Binnen no time stond er 7-1 op het scorebord, maar was het KVL wat in de loop van de eerste helft terug knokte. Met een gat van vier doelpunten  werd de wedstrijd hervat en wist KVL steeds aan te sluiten. Het lukte echter niet om gelijk te komen waarna de thuisploeg via 22-20 vlak voor tijd de wedstrijd op slot gooide. De 22-21 was voor de statistieken.