• Door Auke Hiemstra

Zaterdag stond de thuiswedstrijd van Leeuwarden 1 tegen Sparta 1 op het programma.
    Op zich een hele lastige wedstrijd daar Sparta bovenaan staat.
    Vrijdag getraind op het spel van Sparta en nu moeten we laten zien of het werkt.
    Van te voren afgesproken dat we volle bak gaan, fel op de bal zijn en vooral ons eigen spel blijven spelen. De wedstrijd begint wat lastig, maar er wordt goed gespeeld en men werkt voor elkaar. De ruststand is 7-7.
    In de rust afgesproken dat we zo door blijven gaan en weer zien waar we zouden eindigen, maar de spelers en speelsters hadden het gevoel dat als we blijven knokken deze wedstrijd voor ons moet zijn. De tweede helft werd er heel hard geknokt en vond ik dat de vakken tactisch het spel goed zagen en uitvoerden. Het werd nog even spannend de laatste minuten maar wij haalden de
    overwinning binnen met een eindstand van 12-11. Opluchting en blijdschap was erg groot na de wedstrijd.

Bij deze wil ik de complete selectie een groot compliment geven voor het spel de inzet en het lezen
    van de wedstrijd. Op trainingen gebeurd dit al regelmatig maar het was de eerste keer in een wedstrijd